"Виртуален пъзел от стихове"

#СОФИЯвкъщи продължава с нови онлайн предизвикателства

По повод 100-годишнината от рождението на Валери Петров социалната онлайн кампания #СОФИЯвкъщи на дирекция „Спорт и младежки дейности“ на Столична община отправя ново предизвикателство – „Виртуален пъзел от стихове“.

Всеки, който иска да се включи в инициативата, е необходимо да избере две любими стихотворения, посветени на темите „Вяра“, „Надежда“ или „Любов“, да ги рецитира и запише като видео, и изпрати с линк на mladi@sofia.bg, най-късно до 9 май 2020 г. – Ден на Европа. Стихотворенията могат да бъдат на класически или съвременни български автори, както и преводи на европейски поети. Участието е отворено както към индивидуалните превъплъщения, така и към семейните изпълнения, а възрастови ограничения няма.

Откъсите от трите поетични теми, представени от участниците, ще се трансформират в три компилирани по смисъл, ритъм и настроение аудиовизуални компилации, изработени от доброволческото дигитално звено на отдел „Младежки дейности“. На финала, всички участвали ще получат подаръци, а Голямата награда за видеото с най-високо одобрение от всички предизвикателства е хедсет за виртуална реалност, предоставен от Национален център за иновации и дигитални изкуства.

В #СОФИЯвкъщи до момента се включиха 178 спортисти по гимнастика, волейбол, стрелба, плуване, ученици, студенти, блогъри и музиканти, а най-харесваните от потребителите видеа бяха включени в четири видео компилации, публикувани на официалните акаунти на „Спорт и младежки дейности“ във Фейсбук, YouTube, Tik-Tok и Instagram.

Сред първите, подкрепили инициативата, бяха танцовата артистка Александра Драгова, дългогодишен стипендиант за талантливи деца на Министерството на културата и лауреат на Голямата награда на Фондация „Димитър Бербатов“, музикалните изпълнителки Прея и Диа, Евгени Иванов – Пушката и Маруся Иванова, Радослав Иванов, Иван Пешев, Елеонора Любенова, Леа Колчакова, Любчо и Ива Викторови, Симона Богданова, моделът Сократ Сократов и др.

#СОФИЯвкъщи продължава до края на извънредното положение с нови седмични предизвикателства под формата на виртуални пъзели, посветени на изобразителните и сценичните изкуства, както и игри с домашните любимци и изобретателски хобита.