Обратно Цветна мозайка от холандски лалета с логото на българското председателство засадиха в парка на НДК

Кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на българското председателство Лиляна Павлова и Негово Превъзходителство г-н Яп Вернер, временно изпълняващ длъжността Посланик на Нидерландия в България, днес засадиха луковици на лалета в цветна мозайка в парка на НДК. Цветната фигура от холандски лалета ще оформи през пролетта логото на българското председателство на Съвета на ЕС.

Цветната фигура е знак на сътрудничеството и партньорството между Холандия и България, Амстердам и София. Това е един от начините, по които подкрепяме първото българско председателство на Съвета на ЕС, каза Негово Превъзходителство г-н Яп Вернер.

Кметът Фандъкова благодари за инициативата и на бившия посланик на Нидерландия в България – г-н Том Ван Оорсхот, с когото този проект е договорен, така и на кмета на Амстердам – Еберхард ван дер Лан. Амстердам е един от най-добрите примери като град домакин на председателство на Съвета на ЕС, посочи Фандъкова.

Цветната фигура ще бъде видяна освен от гражданите на София и от многото гости на града. София е зелен град и през последните години се развива и като много цветен град. В момента над 300 000 луковици на пролетни цветя се засаждат в парковете на София, а сред тях са и холандски лалета. Започнахме и есенното засаждане на над 1300 дървета по булеварди, улици и в паркове, каза също кметът Фандъкова.

Министър Лиляна Павлова посочи, че цветята са символ на красотата и благодари за подкрепата към българското правителство. Важно е доброто представяне с логото на председателството и визуалната идентичност.