Обратно Фандъкова: Подготвяме актуализация на бюджета на общината

"Дезинфекцията на улици и булеварди ще продължи със стабилизиране на времето

Подготвяме актуализация на бюджета на Столична община." Това посочи днес кметът на София Йорданка Фандъкова. Общо 19 млн. лв. по-малко са събрани от местни данъци и такси; 6,5 млн. лв. по-малко са приходите на транспортните дружества „Метрополитен“, „Столичен автотранспорт“ и „Столичен електротранспорт“. Общо 6 млн. лв. по-малко са приходите на ЦГМ от продажба на билети и неработещите зони за паркиране.

„Със стабилизиране на времето ще продължи извършването на дезинфекция на улици и булеварди. Не е спирала дезинфекцията на всички контейнери за отпадъци и пешеходните подлези, както и на рискови квартали и около болниците.“ Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Фандъкова отправи призив за предстоящите Великденски празници. „За предстоящите празници – Цветница и Великден, моля софиянци да останат вкъщи, да отбележат празника със семействата си, да се помолят заедно в дома си. Ще поискам от Светия Синод спазването на строги правила за дезинфекция и недопускане на струпването на хора“ – каза също кметът.

Подготвени са първият пакет от мерки, с които да подпомогнем малкия и среден бизнес в София, който е най-силно засегнат от ограниченията в борбата с коронавируса. Това са мерки в помощ на най-засегнатите сектори и включват – данъчен пакет и пакет с административни услуги.