Назад

Изложба с фотографии в Галерия на открито пред Народния театър разказва за пътя на Соня Йончева

На 17 август в Галерията на открито в Градската градина ще бъде подредена изложба с фотографии, създадени от световни автори, която показва пътя на Соня Йончева по големите сцени. В откриването от 10:30 ч. ще участват Мирослав Боршош, заместник-кмет на Столична община, Атанас Маев – генерален мениджър на компанията SY11, която организира концерта, както и Георги Тошев – куратор на изложбата.

В експозицията са включени и проекти на част от финалистите в конкурса за създаване на сценичен тоалет за концерта в София, който оперната звезда обяви. Изложбата се реализира с подкрепата на Столична община, с чието партньорство се организира и „Гала в София“. 

След триумфа в “Травиата” на сцената на “Арена ди Верона” и концерта ѝ в рамките на Музикалния фестивал в Залцбург, българската оперна звезда ще пристигне в София със семейството си. Тя ще посрещне лично Пласидо Доминго, с когото ще излязат на 31 август на специалната сцена пред катедралния храм “Свети Александър Невски”. С тях ще са и музикантите от Софийската филхармония под диригентството на Найден Тодоров.

Грандиозният концерт “Гала в София” ще бъде излъчван по цял свят. Излъчването ще се реализира през специално създадения сайт watch.sy11events.com, който ще бъде достъпен за закупуване на билети от публиката след 15 август 2021 г. Поради големия интерес към събитието, запис ще бъде достъпен за закупуване и след концерта. На сайта също ще може да се види и документален филм за престоя на Пласидо Доминго и Соня Йончева в София.

Зрителите ще могат на живо да коментират и споделят мнения.