Назад

„Акустични следобеди“ с концерт на 31 август на група "Таралеща"

На 31 август групата на Митко Таралежков – експлозивните момчета от "Таралеща", ще представят концерт в кино „Кабана”.

Димитър (Митко) Таралежков е български режисьор и музикант, бард. Завършва „Кино и телевизионна режисура“ в „Нов български университет“. През 2004 г. печели наградата на Международния фестивал за късометражно кино в Балчик с филма си „Бургас на Таралежков“. Автор е и на филма „Лешпер комерс“, който е озвучен с негова авторска музика. Част е от режисьорската група „Бидон филм“, заедно с Олег Константинов и Никола Бошнаков.

Като ученик Таралежков е бил вокалист в хардкор група. Като студент започва да свири на китара, автор е на над 100 песни. В края на 2019 г. издава първия албум „Няма Смисъл“ с групата си „Таралеща“.

Групата е в състав Митко Таралежков – вокал и китара, Александър Михайлов – саксофон и кавал, Илко Градев – акордеон, Дани Огнянов – бас и Невен Кидеров на перкусия.

„Таралеща” ще свирят в кино „Кабана“ в рамките на проекта „Акустични следобеди“, който се реализира с подкрепата на Столична община – Програма "Култура". Вратите за концерта отварят в 19:00 ч., а началото е в 20:00 ч. Билети – в мрежата на bilet.bg.