Назад

V–ти турнир по баскетбол 3 x 3

V–ти турнир по баскетбол 3 x 3

 III-ти турнир по минифутбол

за Купа „Васил Манченко”

 

Популярният български журналист и коментатор на Българска Национална Телевизия - Методи Манченко в партньорство със Столична община, Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм”  организират V–ти турнир по баскетбол 3 x 3 и III-ти турнир по минифутбол за Купа „Васил Манченко”.

Петото издание на турнира 3x3 за юноши и Третото издание за турнир по мини футбол ще се проведат на 21 май 2017 г. /неделя / в Борисова градина в рамките на Ърбън фест с начало 09.00 часа. ( футболен терен на Спортна София 2000 ЕАД” и изградени баскетболни училища от към сектор В на стадион „Васил Левски”.

Поканени за участие са отборите финалисти на районен етап от Ученически игри 2016/2017 година във възраст 8-12 клас /юноши/, като в турнира по баскетбол 3x3 се включиха представители на десет столични училища, а в тирнира по мини футбол – представителни отбори на  шест столични училища.

Подобни инициативи, с позитивни послания провокират интереса на любителите на баскетбола сред учащите.  

 

Голямата награда в турнира е преходната купа, която ще остане в училището, което я спечели три пъти поред,  се предоставят от семейството на Васил Манченко (1931- 2010), двукратен участник на олимпийски игри (1952 и 1956)  и двукратен участник на европейски първенства (1953 и  1955 ) с националния отбор на България, спортен журналист и баскетболен коментатор в Българската Национална Телевизия от 1970 до 1991 години.

По време на официалното закриване в 13.00 часа на баскетбола 3x3 и в 14.00 часа на турнира по мини футбол,  Дирекция „Превенция, интеграция спорт и туризъм” ще награди призьорите в двата турнира:

- турнир по баскетбол - Купа за феър плей отбор, статуетки за индивидуални награди и медали първо – трето място;

- турнир по мини футбол – Купа за отбора победител и статуетки за индивидуални награди.