Назад

Хор на Университета Bucknell гостува в Европейски музикален фестивал

В концерта на 31 май в Аулата на СУ ще участва и Софийски камерен хор „Васил Арнаудов“

На 31 май (сряда) от 19.30 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в програмата на Европейския музикален фестивал концерт ще изнесе Хорът на Университета Bucknell от САЩ.

Младите американски певци ще представят богата програма с музика от средновековието до съвременността, спиричуъли и химни от американската хорова традиция и песни от Ленард Бърнстейн, Стивън Зондхайм и др.

Ансамбълът ще се представи с две формации: Университетски хор и „Камерата”, ръководени от Бет Уилър – диригент и директор на хоровите дейности към Университет Bucknell. Събитието е част от първото турне на състава в Източна Европа, като една от целите на пътуването е обмяна на опит с местни хорови състави.

От българска страна със самостоятелна програма в концерта ще се включи Софийският камерен хор „Васил Арнаудов“ с диригент проф. Теодора Павлович.

На 31 май от 17.00 ч. в Аулата на Софийския университет ще се проведе и съвместен уъркшоп на американския и българския хор, които ще репетират заедно песните „Ерген деда“ (аранжимент Петър Льондев) и „Пътят към дома“ от Стивън Полъс. Събитието е с вход свободен и се организира в сътрудничество с Културния център на Софийския университет.

„Европейски музикален фестивал“ е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2017 г.