ГОДИШНИ НАГРАДИ на Столична библиотека за 2017 година

Столична библиотека за четвърта поредна година организира церемонията по връчване на Годишните награди на библиотеката Писател на годината & Читател на годината 2017 г. На нея ще присъства кметът на Столична община госпожа Йорданка Фандъкова и заместник-кметът доц. д-р Тодор Чобанов.

На церемонията ще бъдат раздадени награди за: Читател на годината, Писател на годината, медии, популяризирали дейността на библиотеката, и партньорски организации.

  • Писател на годината на Столична библиотека – Милен Русков (най-четен автор на художествена литература)
  • Най-четен автор на научна и научно-популярна литература – акад. Георги Марков (най-четен автор на научна и научно-популярна литература)
  • Писател на годината – детски автор – Живка Шопова (най-четен автор на детска литература).


В топ 3 на най-четените съвременни български писатели в библиотеката са: Захари Карабашлиев, Ивинела Самуилова и Ангел Игов.
 

На церемонията ще бъдат връчени награди в следните категории за читатели:

- читател на годината;

- виртуален читател;

- читател на детска литература;

- най-четящо семейство.

  • Читател на годината –  Валя Петрова
  • Читател на детска литература – Кристиян Тодоров (10 г.).

С нас ще бъдат носители на миналогодишни награди на Столична библиотека, членове на Обществения съвет, журналисти, издатели, писатели, медии и наши партньори (училища, висши учебни заведения, районни администрации и дарители).

Церемонията ще се състои на 20 декември 2017 г., сряда, от 12:00 ч. в Американския център на Столична библиотека, пл. „Славейков“ № 4А.