СЕРИЯ ОТ СЪБИТИЯ, ЧАСТ ОТ КАМПАНИЯТА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА „НЕ ПРЕМИНАВАЙТЕ ПРЕЗ ДЕЦАТА НИ“
 

На 18 ноември, в навечерието на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, Столична община и Съветът по безопасност на движението на децата в София, организираха флашмоб с участието на детски хор „Пим Пам“. Точно в 11:00 ч. на пешеходната пътека на бул. "Левски“, при Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и градинката „Св. Климент Охридски“, децата изпяха „Нека бъде светлина“ пред събралото се множество, шофьори и минувачи.

В галерията на Художествената академия се състоя официалната церемония по награждаване на участниците в конкурса за детска рисунка, част от кампанията. Художниците Юлиян Табаков, Сияна Захариева и Ирина Михайлова, част от състава на журито, връчиха наградите на отличените в двете възрастови групи.

Първо място, в категория 1. – 3. клас, бе присъдено на Ива Цаничева, 1. клас от 32. СУИЧЕ. На Второ място бе класирана рисунката на Карина Анастасова, 1. клас от 32. СУИЧЕ. Авигея Василева, 2. клас, 95. СУ, зае Третото място. Във възрастовата група 4. – 6. клас, Иванина Начева, 6. клас от 35. СЕУ, зае Първото място. На Второ място бе класирана рисунката на Хана Крипендорф, 4. клас, 20. ОУ. Третото място бе присъдено на Борис Киров, V клас, НГДЕК.

Автобус на столичния градски транспорт, линия № 280, брандиран, с рисунките, класирани на призовите места, беше публично показан, непосредствено след церемонията, на автобусна спирка „Софийски университет“, ул. "Шипка". Автобусът може да бъде видян по маршрута на линия № 280.

Партньори на инициативата са Националната художествена академия и Sport Depot.


 КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА, ЧАСТ ОТ КАМПАНИЯТА
„НЕ ПРЕМИНАВАЙТЕ ПРЕЗ ДЕЦАТА НИ“

 

В навечерието на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, на 18 ноември (събота) в 11 ч., на пешеходната пътека при Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и градинката „Св. Климент Охридски“, ще се състои флашмоб, с участието на детски вокален хор „Пим Пам“.
Минути след флашмоба, пред Художествената галерия на Националната художествена академия, в градинката „Св. Климент Охридски“, ще се проведе официална церемония по награждаване на участниците в конкурса за детска рисунка, част от кампанията „Не преминавайте през децата ни“ на Столична община и Съвета по безопасност на движението на децата в София. Членовете на журито, оценило над 600 рисунки – Юлиян Табаков, Здравко Денев, Сияна Захариева, Ирина Михайлова и Десислава Темелкова, ще наградят с книги и грамоти всички участници. За отличените в двете възрастови групи деца са предвидени специални награди.
Автобус на столичния градски транспорт, линия № 280, брандиран, с най-високо оценените и най-въздействащи творби от конкурса, ще бъде публично показан, непосредствено след церемонията, на автобусна спирка „Софийски университет“, ул. "Шипка".


Столичната община и Съветът по безопасност на движението на децата в София организират конкурс за детска рисунка, част от кампанията за превенция на пътнотранспортния травматизъм „Не преминавайте през децата ни“.

Тема: „Не преминавайте през децата ни“

РЕГЛАМЕНТ

Право на участие в конкурса имат деца от 1. до 6. клас, обучаващи се в столични училища.
Рисунките се изпращат във вид на снимка на e-mail sbdds@sofia.bg в срок до 20 октомври 2023.
Заедно с рисунката се изпраща Декларация за участие, подписана от родител/настойник/упълномощен, с електронен подпис. Подписаната декларация би могла да бъде сканирана или снимана.  
Конкурсът се провежда съгласно Закона за авторското право и сродните му права и Регламента на ЕС за защита на личните данни в сила от 25.05.2018 г.

С изпращането на рисунка изпращащият декларира, че е запознат и приема условията, описани в Декларацията за участие. След изпращане на снимка на рисунката и Декларацията, следва да получите потвърдителен e-mail.
Оценяването на творбите е в 2 възрастови групи:
- до 3. клас
- до 6. клас.
Всяко дете може да участва само с една рисунка.

Петчленно жури, включващо професионални художници, представители на администрацията и членове на Управителния съвет на Съвета по безопасност на движението на децата в София, ще определи победителите.

Критерии:
- близост до темата;
- креативност;
- оригиналност;
- съчетаване на цветовете;
- композиция.

ТЕХНИКА:
Няма ограничение за техниката.

НАГРАДИ:
За всяка от двете възрастови групи са определени I, II и III място.
Отличените (от I до III място) ще получат материални награди.
Всички участници получават Грамота.

За контакт: +359 889 911 297, (02) 981 06 47, Невена Димитрова, главен експерт, дирекция „Спорт и младежки дейности“.