Back Фандъкова: Столичната община предоставя на държавата безвъзмездно общински имот в район „Овча купел“ за изграждане на Националната детска болница

 

"Столичната община предоставя на държавата безвъзмездно общински имот в район „Овча купел“ за изграждане на Националната детска болница." Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова. 

Теренът, който Столична община предоставя, е 17 859 кв. м. Той ще бъде приобщен към държавните имоти, които бяха избрани за изграждане на дългоочакваната Детска болница от министерство на здравеопазването и министерство на регионалното развитие.

Имотът (с № 1568 от плана) се намира на ул. „Харманлийско въстание“ в кв. „Горна баня“.

Кметът благодари на общинските съветници от всички политически сили, които днес подкрепиха доклада, който внесе заедно с кмета на район „Овча купел“ Ангел Стефанов.

"За осигуряването на добър транспортен достъп до бъдещата болница е изключително важно изграждането и на последния участък от "Софийския околовръстен път". Имам уверението на министър Шишков, че изграждането на "Околовръстния път" между бул. „България“ и кръговото на магистрала „Струма“ при „Люлин“ е сред приоритетите на АПИ" – посочи също кметът Фандъкова.