"Зелен коридор" за ваксинация вече ще има и в Северен парк

Четвърти мобилен пункт за ваксинация срещу COVID-19 ще бъде разкрит тази събота и неделя в София. Той ще е разположен в обновения Северен парк при входа откъм ул. "Бели Дунав" в ж.к. "Надежда 4". Останалите три пункта ще са на познатите от миналия уикенд места: в Южния парк при входа откъм бул. "Гоце Делчев", "Борисовата градина" до езерото "Ариана" и кв. "Красна поляна", паркингът на Т-Маркет на бул. "Възкресение". Работното време на пунктовете ще е от 9:00 до 16:00 ч.

За да не се образуват опашки, където е необходимо ще бъдат осигурени допълнителни медицински екипи от общинските многопрофилни и АГ болници, както и от ДКЦ 11. Организацията се прави от екипи на  дирекция "Аварийна помощ и превенция", които  ще помагат и на гражданите при попълване на необходимите документи. 

 Във всички 4 мобилни ваксинационни пункта столичани ще могат да избират каква ваксина да им бъде поставена – векторна или ИРНК.

Припомняме, че миналия уикенд над 1000 столичани се имунизираха срещу COVID-19 в мобилните пунктове, организирани по инициатива на кмета Фандъкова и СРЗИ. 

 

 


 

03.06.2021