Започва работа закритият басейн в парк „Възраждане“

 

"Готови са и 5-те външни басейна с водни пързалки и СПА зоната. С новата паркова част площта на парк „Възраждане“ вече е 75 дка" – каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова.

Басейните използват минералната вода от сондажа „Баталова воденица“. От западната страна на комплекса са изградени и чешми за наливане на минерална вода. Те ще се ползват свободно от гражданите веднага, щом приключи процедурата от МОСВ.

"Кметът Фандъкова припомни, че за всеки от имотите в парка водихме дълги съдебни дела, тъй като в миналото са били приготвени да бъдат буквално откраднати. Миналата седмица спечелихме на последна инстанция делото за последния имот, който също присъединяваме към територията на комплекса" – посочи също кметът на София.

Във връзка с откриването първите 100 посетители, които закупят едномесечна карта, ще получат 20% отстъпка, а първите 100 тримесечни карти ще са с 30% отстъпка. Цените за басейна са съпоставими с тези в държавните басейни, като може да се ползва отстъпка за деца и възрастни.

На сайта на комплекса https://vazrajdane-wellness.com/ може се да разгледат всички услуги, които той предлага.

Направената инвестиция за разширението на парка с аквапарк и закрит басейн е в размер на 9,5 млн. лв. За неговата реализация „Софийски имоти“ ЕАД инвестира собствени средства, както и 5,3 млн. лв. финансиране с нисколихвен заем по ОП “Региони в растеж“ чрез „Фонд за устойчиви градове“.

Фотограф: Аделина Ангелова
 

 

 

 

16.06.2020