Започва обновяване на покрива на детска градина „Слънчев кът“

Кметът на София присъства на отбелязването на 30-годишен юбилей в детската градина

 

По повод отбелязването на 30-годишен юбилей, по покана на директора на детска градина „Слънчев кът“ г-жа Кечева, кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на празничен концерт, организиран от детското заведение. Изпълнители и музиканти в празничната проява бяха самите деца от най-малките до най-големите, които наесен ще бъдат ученици.

В двора на детската градина, специално украсен за тържеството, децата изнесоха богата музикална програма пред своите родители, баби и близки. Гости на празника бяха и зам.-кметът по образование и култура Мирослав Боршош, кметът на район „Подуяне“ Ева Митова.

Кметът Фандъкова съобщи, че предстои да започне обновяване на сградата на детската градина. От 15 юли ще започне ремонт на покрива на сградата и на терасите. Като следващ етап се предвижда да се извърши ремонт и на фасадата на сградата.

В програмата за строителство на нови детски градини се предвижда разкриването на филиал към детската градина за яслена група.

В район "Подуяне" в момента се изгражда и разширение на 117. детска градина, преди това бе завършено разширението на 20. ДГ, както и саниране на старата сграда на детската градина. Детска градина № 91 „Слънчев кът“ 30 години.

29.06.2021