Започва изграждането на кръгово кръстовище на бул. „Св. Климент Охридски“ и бул. „Андрей Ляпчев“

От днес, 13 април, започва изграждането на кръстовище с кръгово движение между булевардите „Св. Климент Охридски“ и бул. „Андрей Ляпчев“ в район "Студентски". В него ще бъдат обособени две ленти за движение по 4,5 м. Външният радиус на кръга ще бъде 25 м, а вътрешният – 16 м. В рамките на строителните дейности ще бъдат изградени връзките между съществуващите пътни платна на двата булеварда, като в обсега на кръстовището ще бъдат обособени нови тротоари с унипаваж. Предвижда се също изграждане на нова дъждовна канализация за отводняване на пътното платно и нова електроснабдителна мрежа. Строителството на кръговото кръстовище ще продължи до края на месец юли.

„Започваме работата по кръговото кръстовище с изграждането на временен път, по който ще отбием движението в рамките на строителните дейности. Той ще бъде готов за 3 – 4 дни и от 15 април ще изведем голяма част от потока на коли и автобуси от бул. „Св. Климент Охридски“ по него. Временната организация на движението в отделните етапи на изпълнение на проекта е планирана така, че да сведем до минимум неудобството за преминаващите“. Коментира строителните дейности зам.-кметът по строителство в Столична община инж. Ангел Джоргов.

“Kpъгoвoтo движeниe имa зa цeл дa ce нaмaли cĸopocттa нa ĸpъcтoвищaтa и дa ce избeгнaт cблъcĸвaниятa пoд пpaв ъгъл и чeлнитe yдapи. Kpъгoвoтo кръстовище ocвeн тoвa има и пo-гoлям ĸaпaцитeт на пропускливост oт oбиĸнoвeнитe c път c пpeдимcтвo или cвeтoфapи” – добави още зам.-кметът по транспорт Кристиан Кръстев.

13.04.2022