Започна строителството на нова детска градина в район "Кремиковци"

Днес, 11 ноември, започна строителството на нова детска градина в кв. “Сеславци“, район „Кремиковци“. Новата сграда е разположена в центъра на кв. “Сеславци“ на терен, с площ от над 5 дка, и ще бъде филиал на ДГ № 146 „Звездица“.

Днес бе направена символичната първа копка на обекта и отслужен водосвет. На него присъстваха кметът на район "Кремиковци" Лилия Донкова и жители на квартала.

Предназначена е за две групи. На първи етаж в сградата са разположени помещения за една група и спортна зала, складове, кухненски блок и технически помещения. На втори етаж са стаите за още една група, лекарски кабинет. Предвидено е сградата да се отоплява чрез термопомпен агрегат.

В момента се строят още 11 нови детски градини, които са в районите „Лозенец“, „Витоша“, „Подуяне“, „Изгрев“, „Триадица“ и др. Очаква се този месец да започне строителството и на детски градини в "Горна баня" и "Възраждане".

През 2021 г. се планира да бъдат завършени 12 нови сгради и да се извърши преустройство на още 4, в които ще бъдат отворени 57 нови групи. Това се предвижда в Програмата за строителство на детски градини в периода 2021 – 2023 г., която бе изготвена по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова. Програмата включва строителство на общо 67 нови детски градини, с които се разкриват 282 нови групи за три години.

11.11.2020