Започна асфалтирането на ул. ”Витиня” в район "Подуяне"

Проектът е много важен за пътната инфраструктура в квартала

Започна полагането на асфалтова настилка на ул. ”Витиня” в район "Подуяне" – една от важните за квартала над 1 км улици. Ремонтът се извършва по съществуващо положение, като 250 м са почти готови. Асфалтирането на улицата се извършва от ул. "Момина клисура" до бул. "Вл. Вазов". Кметът на София Йорданка Фандъкова провери работата заедно с кмета на район "Подуяне" Ева Митова.

Обновено е осветлението и тротоара, ще се постави ограда откъм река Слатинска.

"Проектът е много важен за пътната инфраструктура в района и ще облекчи трафика, на практика в единия участък улицата е новоизградена" – каза кметът на район "Подуяне" Ева Митова.

Улицата е разделена на няколко участъка и всички строително-монтажни дейности трябва да приключат до средата на октомври. Освен обновяване на пътната настилка, по ул. "Витиня" се подменя уличното осветление, монтират се бетонови бордюри, изгражда се асфалтов тротоар от страната на реката, ремонтират се уличните оттоци за по-добро отводняване на участъка. Във втория участък на ул. "Витиня" ще бъде ремонтирана тротоарната настилка и канализационните шахти, а в третия ще бъдат подменени уличният водопровод и осветление, ще се изградят тротоари и ще се ремонтират уличните оттоци.

Кметът Фандъкова провери и обновеното пространство при бл. №№ 21Б и 20 в кв. ”Сухата река”. Оформени са места за паркиране. Градинките пред блоковете са обновени по Програма „Зелена София”, като етажните собственици са защитили проект.

Преди началото на учебната година ще приключи и работа по надлеза на бул. ”България” към бул. ”Витоша”.

 

Фотограф: Гео Калев
 

 

11.09.2019