Зам.-кметът Дончо Барбалов: Продължава инициативата за поставяне на ваксини срещу COVID-19 на желаещите служители на фирми на място

"Продължава инициативата за поставяне на ваксини срещу COVID-19 на желаещите служители на фирми и предприятия на място. Днес се поставят ваксини на заявилите желание около 40 души на територията на компания в столицата." Това каза заместник-кметът на София по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов, който провери работата на изнесения кабинет в една от компаниите, чийто служители в София ще бъдат ваксинирани.

Инициативата за разкриване на „зелени коридори“ през уикендите и на място в предприятия и компании е на кмета на София Йорданка Фандъкова.

"Организираме екип от общинските болници и ДКЦ-та, които посещават заявилите интерес фирми. Поставят се ваксини от всички одобрени в ЕС" – посочи също Барбалов.

На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място. Ваксинацията се реализира заедно със Столичната РЗИ, с екипи на общинските здравни заведения и дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

През седмицата желаещите да се имунизират срещу COVID-19 имат възможност да си запазят час в общинските ДКЦ-та, а през събота и неделя – в изнесените пунктове в молове: The Mall, "България Мол", Мол "Парадайс", "Сердика център" и "Ринг Мол", които работят от 13:00 до 18:00 ч., а също и в Културния дом в кв. "Дружба" от 09:00 до 16:00 часа.

Общо досега над 24 хил. ваксини са поставени в „зелените коридори“ на общината и в диагностично-консултативните центрове.

 

06.08.2021