Владимир Данаилов връчи приза на БАИТ за най-успешен български ИКТ проект

Столичният заместник-кмет по дигитализация, иновации и икономическо развитие Владимир Данаилов връчи наградата в категория „Успешен български ИКТ проект/услуга“ в деветите Годишни награди на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) за личности и компании с принос в развитието на информационните и комуникационните технологии у нас. Призът беше връчен на "Трансметрикс" за софтуера на компанията за прогнозиране и оптимизиране на логистични процеси, базиран на алгоритми за изкуствен интелект.

“Като заместник-кмет и представител на града знам колко важна е ролята на един град да бъде стимулатор на иновационната екосистема. София като 14-ти град в Европа може да даде своя принос и да бъде истинска продуктова дестинация. Наш основен приоритет е София да бъде платформа и стимулатор за местните компании и техните иновации. Искаме градът да бъде тяхната площадка за създаване и валидиране на решения и място, от което да стартират своята световна експанзия. Затова и все по-интензивно Столичната община ще работи с местните технологични компании и стартъпите” – каза Владимир Данаилов при връчването на наградата.

В тази категория бяха подадени и най-много заявки – общо 23, от които до финалната фаза достигнаха ERP.bg с програма за сътрудничество ERP.net Partnership Program и ЛогиСофт с модулната им система за управление на интралогистични комплекси.

Призове бяха връчени и в други 6 категории: образование, младежка награда, журналистически принос, публична администрация, STARTUP компания и успешен ИКТ проект в полза на българската икономика. Всички финалисти може да видите тук https://bait-awards.bg/pages/Nominated/.

27.02.2020