Въвеждат се промени във временната организация на движение по ул. „Каменоделска“

От 07.08.2019 г. до 28.08.2019 г. се забранява влизането на пътни превозни средства, както следва:

 • по западното пътно платно и релсовия път на ул. „Каменоделска” между ул. „Първа българска армия” и ул. „Малашевска”, като движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в източното пътно платно на улицата в същия участък;
 • по източното пътно платно на ул. „Каменоделска” между ул. „Малашевска” и ул. „Грънчарска”, като движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в западното пътно платно и релсовия път на улицата в същия участък;
 • по ул. „Каменоделска“ между ул. „Грънчарска“ и ул. „Индустриална“;
 • по обособеното трамвайно трасе на ул. „Първа българска армия” между ул. „Каменоделска” и трамвайно ухо „Орландовци”;
 • по източното пътно платно на ул. „Каменоделска” между ул. „Козлодуй” и ул. „Индустриална” (под жп надлеза), като движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в западното пътно платно на улицата в същия участък.

От 04:30 часа на 07.08.2019 г. до 24:00 часа на 28.08.2019 г. се променят маршрутите на следните линии на градския транспорт:

 • трамвайна линия № 3 – в посока кв. „Орландовци“ от бул. „Христо Ботев“ по ул. „Струга“, по бул. „Княгиня Мария-Луиза“ до пл. „Централна гара“, по бул. „Христо Ботев“ и по маршрута си до гара „Захарна фабрика“;
 • трамвайна линия № 4 – в посока кв. „Орландовци“, при ул. „Козлодуй“ направо по бул. „Княгиня Мария-Луиза“, под надлез „Надежда“ до метростанция „Хан Кубрат“ – двупосочно;
 • трамвайна линия № 18 – в посока кв. „Орландовци“, при ул. „Козлодуй“ направо по бул. „Княгиня Мария-Луиза“ през пл. „Централна гара“ до надлез „Надежда“ и обратно по маршрута до пл. „Журналист“.

Променят се маршрутите на автобусни линии №№ 79 и 309 само в посока към СТИНД 2 и бул. „Илиянци“, както следва: след жп надлеза на ул. „Козлодуй“ наляво по ул. „Индустриална“, по ул. „Заводска“, по бул. „История славянобългарска“ и по маршрутите. В обратна посока маршрутите не се променят.

За автобусни линии №№ 79 и 309:

 • Разкриват се временни автобусни спирки с код 6473 „Хладилен завод“ на ул. „Индустриална“ след кръстовището с ул. „Каменоделска“ в посока ул. „Заводска“ и с код 6474 „Централен гробищен парк“ на ул. „История славянобългарска“, след кръстовището с ул. „Заводска“ в посока надлез „Надежда“;
 • Закриват се спирки с код 2309 „Хладилен завод“ на ул. „Каменоделска“ в посока надлез „Надежда“ и с код 1945 „Централен гробищен парк“ на бул. „История славянобългарска“ в посока надлез „Надежда“.

Променят се маршрутите на автобусни линии №№ 20 и 21/22, както следва: от пл. „Лъвов мост“ и Централна жп гара по маршрутите до пл. „Сточна гара“, по ул. „Константин Стоилов“, под жп надлеза на ул. „Козлодуй“, по ул. „Индустриална“, по ул. „Заводска“, по ул. „История славянобългарска“, ул. „Грънчарска“ и по ул. „Каменоделска“ по маршрута до автостанция „Орландовци“ двупосочно.

Променя се маршрутът на временната автобусна линия № А-ТМ4 в посока към автостанция „Орландовци“, както следва: от Централна жп гара по маршрута до кръстовище ул. „Козлодуй“ – ул. „Константин Стоилов“, наляво под жп надлеза на ул. „Козлодуй“, по ул. „Индустриална“, по ул. „Заводска“, по ул. „История славянобългарска“, ул. „Грънчарска“ и по ул. „Каменоделска“ по маршрута до автостанция „Орландовци“ двупосочно.

Автобусите от линии №№ 4-ТМ, 20 и 21/22 ще спират на всички съществуващи спирки:

 • с код 1944 „Централен гробищен парк“ на ул. „Заводска“ за автобусни линни №№ 79 и 309;
 • с код 2312 „Хладилен завод“ на ул. „Индустриална“ за автобусни линии №№ 79 и 309;

Закрива се спирка с код 6281 „Католически гробища” (на 20 м след входа на „Централен гробищен парк“ на ул. „Каменоделска“ в посока пл. „Централна гара“), за автобусни линии №№ 20 и 21/22 и временната автобусна линия № А-ТМ4.

06.08.2019