Във връзка с високите температури днес ще се извършва оросяване на улици и булеварди в София

 

Поради прогнозата за високи температури днес по нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова ще започне оросяване на основни улици и булеварди в града. Дейностите ще започнат след 12 часа. Целта е предотвратяване на прекомерно затопляне на въздуха и пътната инфраструктура.

Освен миене по график допълнително ще се извърши и оросяване на входно-изходни булеварди и основни пътни артерии. Ще се оросява с помощта на цистерни по булевардите „Ботевградско шосе“, "Цариградско шосе“, „Брюксел“, „Васил Левски“, „Черни връх“, „Н. Й. Вапцаров“,, „Драган Цанков“, „Сливница“ и др.

Дейностите по миене и оросяване се извършват под контрола на Столичен инспекторат.

Днес ще се раздава и минерална вода в подкрепа на хората, които са на открито през горещото време. На три пункта в града ще се предоставя вода – на площадното пространство при храма „Св. Неделя”, на Орлов мост при езерото Ариана и в парка на  Националния дворец на културата – при пилоните. Водата ще се раздава до изчерпване на наличните количества. Инициативата се осъществява чрез направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания” и дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община. 

30.06.2021