В столицата се провежда турнир по шахмат на незрящи за Kупата „София“

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на откриването на турнира по шахмат за незрящи за Kупата „София“. Турнирът се провежда под патронажа на столичния кмет за десета поредна година  и в него участват състезатели от  България, Румъния, Сърбия, Северна Македония, Гърция и Турция.

Столичната община и фондация „Спортна София“ са партньори на  Съюза на слепите в България в организирането на спортната проява. „Грижата за хората с различни физически затруднения включва осигуряване  на услуги и среда, които да им помогнат да бъдат социално активни и да развиват своя потенциал, знания и умения. “Като кмет на София разчитам изключително много на Съюза на слепите в България и на Софийската организация,  защото знам, че именно вие познавате най-добре предизвикателствата пред незрящите хора и от вас могат да дойдат най-работещите предложения за създаване на по-добри условия за хората." Кметът Фандъкова покани участниците в турнира на  спортно събитие за хора с увреждания през май, организирано от фондация „Спортна София“ на Игликина поляна.

Кметът Фандъкова получи плакет от организаторите.

На събитието присъстваха председателят на Съюза Васил Долапчиев, председателят на Софийската организация на незрящите Асен Алтънов и Минчо Коралски – директор на Агенцията за хората с увреждания.

09.05.2019