Столичният район „Надежда“ – с отличие за най-активен квартал в инициативата "Живей активно" на „Нестле България“

На 12 ноември в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова се състоя среща за награждаване на столичния район „Надежда“ за най-активен район в рамките на двуседмичното пешеходно предизвикателство, организирано от „Нестле за Живей Активно!“. Нели Ангелова, директор комуникации на „Нестле – югоизточен пазар“, представляваща „Нестле България“, официално връчи наградата от 5000 лв. на кмета на район „Надежда“ инж. Димитър Димов.

Наградата ще бъде инвестирана в реновирането на спортна площадка в Северен парк.

По време на инициативата “Нестле за Живей Активно!” всички 24 района на Столична община взеха участие в надпреварата за най-активен квартал. Всеки жител въвеждаше своите крачки през специално разработената дигитална карта на лидерите на ГИС системите у нас „ЕСРИ България“. Победителят от пешеходното състезание район „Надежда“ е с регистрирани близо 3 милиона крачки, което се равнява на над 2200 изминати километра.

В рамките на срещата „Нестле България“ връчи специално удостоверение на кмета Йорданка Фандъкова като знак на благодарност за устойчивото партньорство и цялостен принос на Столична община към най-голямата инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене в страната „Нестле за Живей Активно!“. От създаването на инициативата през 2005 г. Столична община е ключов партньор и съвместно с „Нестле България“ работят за изграждане на здравословен начин на живот.

Кметът Йорданка Фандъкова заяви, че: “София със своите шампиони и граждани е достойна столица на спорта и получи признание да носи титлата „Световна столица на спорта“. Това се дължи на активната ни работа и увличането на хиляди хора към занимания със спорт. Столичната община подпомага развитието на детско-юношеските школи с Програма за финансиране на клубовете, по която тази година са подкрепени общо 140 спортни клуба. Развиваме и спорта в кварталите и детските градини и училищата. През последните години в София са изградени над 80 площадки за занимания по стрит фитнес. Тази година ще бъдат изградени в районите "Връбница", "Красна поляна", "Люлин", "Младост", "Подуяне".

София разви и богата спортна програма през цялата година. Предстои провеждането на няколко спортни събития. На 19 – 21 ноември турнир фехтовка „Сабята на Етрополски“ за юноши и кадети, на 28 – 29 ноември ще се проведеоткрит международен турнир по куадратлон за Купа „София“, на 10 декември е инициативата „Да подкрепим колективните спортове” с участие на ученици от столичните училища и деца в риск.

Продължава и обновяването на туристическата инфраструктура на Витоша, където са реновирани няколко екопътеки по Споразумение между Столична община ПП „Витоша“ и "София – евростолица на спорта".

Инж. Димитър Димов, кмет на район "Надежда", благодари на всички жители на район „Надежда“, които участваха в предизвикателството на „Нестле за Живей Активно!“ и подпомогнаха реновирането на стрийт фитнес площадката в Северен парк. „Особено радостен съм от активността на младите хора – вярвам, че заедно с тях ще постигнем видима промяна в нагласите на обществото към физическата активност и спорта. Сериозен принос за първото място имат младите спортисти на ОСК „Локомотив“, водени от олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева. С личен пример и участие в подобни инициативи ще създадем нов модел на взаимодействие между граждани, институции и бизнеса” – заяви също инж.Димов.

„Нестле за Живей Активно!" продължава да работи в посока изграждане на полезни навици за активен начин на живот. За поредна година инициативата вдъхнови хиляди хора от цялата страна да направят стъпка към своето по-здраво бъдеще, благодарение на което в рамките на инициативата бяха изминати над 46 милиона крачки. „Благодарни сме на всички, които за поредна година се включиха в инициативата "Нестле за Живей Активно!", защото въпреки трудностите и спазването на социална дистанция, за пореден път успяхме да докажем, че всеки един от нас може да бъде активен, избирайки ходенето пеша. Поздравяваме жителите на район „Надежда“, които с изминаването на 3 милиона крачки допринесоха за спестяването на над 31 тона вредни въглеродни емисии“ – сподели по време на срещата Нели Ангелова, директор комуникации "Нестле – Югоизточен пазар".

12.11.2021