Столичната община изгражда нова детска градина в кв. „Курило“

Новата детска градина се изгражда на мястото на стари дървени бараки с етернитови панели, където са били разположени 4 градински групи. Новата сграда е за 6 групи и включва физкултурен салон, зала за игри и зала за изобразително изкуство. Проектът предвижда достъпна среда за хора с увреждания и хидравличен асансьор, кухненски блок и лекарски кабинет.

„Една от нашите програми е цялостно престрояване на детските градини с етернитови панели. Те бяха общо 18, останаха 3, по които работим в момента. С тази детска градина работим по две от нашите много важни политики: увеличаваме местата и предоставяме здравословни и съвременни условия за отглеждане на децата. Тази  детска градина ще се отоплява с термопомпа и котел на пелети, което отговоря изцяло на политиката ни за опазване на чистота на въздуха.“ Това каза кметът Фандъкова по време на проверката си на обекта. Строителството трябва да завърши до края на годината. След което детската градина ще се оборудва и напролет децата да  влязат в новата сграда.

На проверката присъстваха зам.-кметът Ирина Савина, арх. Здравко Здравков и кметът на район „Нови Искър“ Даниела Райчева.
 

                              Старите дървени бараки                                                          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                   

                           Проектът на новата детска градина

   

 

 

 

 

 

 

 

 

             

 

18.09.2019