Стартира ден 7. от ултрамаратона на Краси Георгиев по трасето на Коридор № 8

Днес, 14 май, Краси Георгиев продължи поредния етап на ултрамаратона по трасето на транспортния Коридор № 8 от София в посока Кюстендил. В София Краси беше приветстван от приятели и фенове, които за пореден ден показаха подкрепата си в това тежко начинание под мотото „Свързаност“.

Денят стартира с официално приветстване пред Софийската община от председателя на СОС и на Фондация Европейска столица на спорта Елен Герджиков и зам-кмета Дончо Барбалов. Краси Георгиев връчи традиционния плакет на маратона с емблемата на Коридор № 8 с думите: „Нека нашата основна цел в този маратон – да обединим активните хора от България, Северна Македония и Албания – покаже, че с добра комуникация и желание всичко е постижимо! Надявам се нашият пример да помогне за насърчаването на общуването между гражданите на трите съседни държави, развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса.“

Председателят на СОС и на Фондация Европейска столица на спорта Елен Герджиков пожела успех на Краси Георгиев и го поздрави за смелостта да се изправи пред това голямо предизвикателство, прекосявайки над 1200 километра. Герджиков допълни, че мотото за свързаността, под което преминава ултрамаратонът, е изключително важно и обединява градовете от Коридор № 8.

"София си сътрудничи в много области със столиците от Балканските държави. Осъществяването на проекта за Коридор № 8 е изключително важно за икономическото развитие на нашите държави, затова и мотото на маратона – "Свързаност" е кауза, която всички подкрепяме" – заяви зам-кметът Дончо Барбалов.

Тичайки от Черно до Адриатическо море, Краси успява с всеки изминал ден да вдъхнови и амбицира все повече хора, които се включват да тичат с него по трасето, както и организират все по-големи посрещания и изпращания в градовете, през които минава.

Маратонът Коридор № 8 стартира на 8 май във Варна и в рамките на 15 дни Краси Георгиев ще прекоси над 1200 км от Черно до Адриатическо море, като успоредно с етапите на ултрамаратона, във всеки един от 20-те града по неговия маршрут, ще се предвиждат много и разнообразни спортни събития и инициативи. Зрителите ще могат да следят в реално време както бягането на Краси, така и случващото се в отделните градове по маршрута на маратона на www.wnesstv.com и www.corridor8.run

Ултрамаратонът Коридор № 8 се осъществява от wness tv с подкрепата на Фондация "Българска памет" и г-н Милен Врабевски, Krauterhof, Questers, минерална вода „Велинград“, Vivacom.

 

14.05.2019