Специализираният общински приватизационен фонд ще финансира 2,3 млн. лв. за обновяване на училища и детски градини в 16 района на София

 

Ремонтни дейности с цел обновяване на училища и детски градини в 16 столични района ще се финансират тази година със средства от Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ) в размер на 2.3 млн. лева. За това е внесен доклад, който беше приет днес с единодушие на заседанието на комисията по финанси към Столичен общински съвет.

В район "Красно село" за ДГ № 162 "Вихрогонче" ще се извършва конструктивно укрепване и изграждане на нова дворна дъждовна канализация, в район "Оборище" ще се извършват вътрешни ремонти на сградата на 151. ДГ "Леда Милева", в район "Изгрев" ще се ремонтира покрива на ДГ № 133 "Зорница", както и на ДГ № 19 "Света София" в район "Лозенец".

Ремонтни дейности за подобряване на средата за децата в столичните училища и градини ще се направят и в район "Витоша" в 64. ОУ "Цар Симеон Велики", в ДГ № 46 "Жива вода", в ДГ № 112 "Детски мир". В район "Люлин" ще се обновят класните стаи, коридорите и ел. таблото в 27. СУ "Георги Караславов". Най-голям ремонт е необходимо да се направи в 75. ОУ "Тодор Каблешков" в "Красна поляна". Там ще се подмени носещата конструкция на покрива. Две детски градини ще се ремонтират в район "Нови Искър". В ДГ № 132 в село Чепинци ще се ремонтира покрива, а в 102. ДГ, филиал в кв. „Гниляне“.

Сред обектите, одобрени за финансиране със средства от СОПФ, са читалище "Просвета 1929" в с. Долни Пасарел, район "Панчарево" и 150. ОУ "Васил Левски" в кв. "Челопечене", район "Кремиковци".

Всички строителни дейности ще се извършват след провеждане на процедура, от районните общини, за избор на изпълнител.

22.06.2021