Сараево черпи опит от София в развитието на спорта и спортните дейности

 

София и Сараево ще си сътрудничат в областта на развитие на спорта, ще обменят опит и добри практики за изграждане на спортни обекти и развитие на спортни дейности. Това обсъдиха на съвместна среща кметът Фандъкова и зам.-кметът на Сараево Аня Маргетик, която е на посещение в София по повод участието ѝ в конференцията URBAN GREEN.

Аня Маргетик е била професионален състезател по плуване и първата жена от Босна, участвала в олимпиада.

София ще съдейства на Сараево в проучване опита на други европейски градове и столици на спорта. София бе избрана за „Европейска столица на спорта“ и поради доброто си представяне получи титлата за постоянно.

Аня Маргетик се интересува от общинските програми за спорт и младежки дейности, от нови спортни обекти, които привличат хората да спортуват и живеят здравословно, които общината е реализирала и насърчила младите хора да се занимават със спортни дейности. Тя посети спортния комплекс, аквапарк и плувен басейн в парк „Възраждане“.

На срещата присъстваха заместник-кметът по направление образование, култура и спорт Мирослав Боршош и зам.-председателят на Фондация „София – европейска столица на спорта“ Анатолий Илиев.

 

08.06.2022