С нова апаратура за диагностика и лечение работят в общинската IV МБАЛ

 

Медицинска апаратура за близо 400 000 лв. е закупена за нуждите на IV МБАЛ със средства, осигурени от Столична община. Изпълнителният директор на лечебното заведение доц. д-р Аркади Иванов днес представи предимствата на новата техника пред зам.-кмета на София Дончо Барбалов и директора на дирекция "Здравеопазване" към СО д-р Моника Чеуз. 

Съвременната апаратура е предназначена  за диагностика и лечение на заболявания на млечната жлеза, онкологичните заболявания в областта на коремната хирургия, за диагностика и лечение на заболявания на отделителната система: простàта, бъбреци, пикочен мехур. Купен е анестезиологичен апарат, както и система за мониториране на пациенти в Интензивен кардиологичен сектор.

Целта на инвестицията е да се повиши качеството и ефективността на лечението на пациентите, а общинската болница да бъде утвърдена като място за съвременна диагностика и лечение на социално значимите заболявания.

Общо за последните 4 години в IV МБАЛ е доставена нова медицинска техника за над 1,2 млн. лв. Част от нея е осигурена със средства по проект „Джесика“.

Болницата се включва в скрининговите кампании на Столична община, организира периодично безплатни профилактични прегледи по различни специалности за жителите на София.

02.10.2019