Реновирана открита сцена в парк „Св. Троица“

 


РЕНОВИРАНА ОТКРИТА СЦЕНА В ПАРК "СВ. ТРОИЦА"


 

„С общи усилилия  успяхме да реновираме и върнем към живот още една сцена за изкуство и култура в столицата“ – каза Мирослав Боршош, зам-кмет на Столична община, по повод на ремонтираната открита сцена в парк „Св. Троица“, район „Илинден“.

Реновирането на пространството за култура е част от дейностите по проект „Отпечатък“ на младежите от „Академия за ВИЗИОНЕРИ“ на Столична община, който се фокусира върху популяризиране на различните култури в България.

Сцената ще бъде изрисувана с български мотиви и шевици и готова отново да бъде домакин на културни събития на 15 октомври, когато младите хора от проекта ще организират кампания в подкрепа на етническата толерантност. Програмата стартира в 11:00 ч. и ще предложи музика на живо с изпълнения на група „Номад“, премиера на видео интервю с Ованес Торосян, част от поредицата „Етническа палитра“, работилници, ателиета и спортни активности.

Входът е свободен.


Проектът се осъществява с подкрепата на Столична община, „Академия за ВИЗИОНЕРИ“, район „Илинден“ и проект АГОРА по Програма "ИНТЕРРЕГ Дунав", съфинансиран от фондовете на Европейския съюз (ERDF, IPA II).

13.10.2022