Разширяват и ремонтират улицата пред новата ДГ № 175 в кв. „Кръстова вада“

 

От днес започва ремонт и разширение на ул. „Сашо Николов – Сладура“ в кв. „Кръстова вада“, която осигурява достъп до новопостроената детска градина в район "Лозенец", съобщи заместник-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов.

Ремонтните дейности ще обхванат улицата в участъка от ул. „Борис Руменов“ до ул. „Асен Йорданов“, който е с дължина близо 250 метра. В рамките на ремонта достъпът до детската градина няма да бъде ограничаван и ще се осъществява свободно от ул. „Борис Руменов“.

По време на строителните дейности се предвижда разширение на пътното платно за движение на 6 метра и изграждане на прилежащи асфалтови тротоари с ширина 2 метра. Реконструкцията предвижда още изграждане на нова отводнителна система и монтаж на улични оттоци, както и изпълнение на ново енергоспестяващо улично осветление, със светодиодни тела, нови конзоли и частична подмяна на съществуващите стълбове.

„Ремонтът на ул. „Сашо Николов – Сладура“ е естествено продължение на усилията, които Столична община полага за подобряване на инфраструктурата на новозастрояващия се кв. „Кръстова вада“. На същата улица се намира и новата голяма детска градина, която пуснахме в експлоатация преди няколко месеца и именно затова, за нас беше много важно да приоритизираме изпълнението на ремонтните дейности точно на нея“ – коментира зам.-кметът по строителството в Столична община инж. Ангел Джоргов.

 

06.04.2022