Район „Сердика“ проведе детски празник по безопасност на движението

По повод Европейската седмица на мобилността Столична община – район „Сердика“ проведе празник по безопасност на движението на тема: "Европейска седмица на мобилността – Децата се движат безопасно", по Програма за дейността на Съвета по безопасност на движението на децата в София.

Градинка „Майчин дом“ бе озарена от много смях и щастливи детски лица на децата от III и IV подготвителна група на детските градини в район „Сердика“.

На празника присъства д-р Кристиан Кръстев – заместник-кмет на Столична община, който раздаде светлоотразителни ленти на децата и им напомни за ползите от тях в тъмните часове на денонощието.

На събитието присъства кметът на район „Сердика“ инж. Тодор Кръстев, който се обърна към най-малките участници в пътното движение и ги призова да познават пътните знаци и да бъдат внимателни на пътя, Минко Герджиков, изпълнителен директор на Гръцки бизнес съвет България, г-жа Румяна Милова – директор на дирекция „Паркиране и мобилност“ към ЦГМ, представители на дирекция „Спорт и младежки дейности“ към СО и други.

Гостите на събитието получиха от децата специална Декларация с апел към всички шофьори да бъдат внимателни и да пазят тях – децата на София.

Всички деца получиха специални светлоотразителни гривни, с които да бъдат по-видими на улицата, и тематични образователни книжки. С много забавни игри, музикална програма и демонстрационно състезание по приложно колоездене и придвижване с тротинетки на специално изградената от Автоклуб „Север“ площадка всички се обединиха в темата за спазване на правилата и безопасното движение на пътя.

 

20.09.2022