Кметът Фандъкова: "Работим съвместно с НСА за развитие на спорта в София и създаването на отношение към спортните дейности у младите хора"

"Обучението в Национална спортна академия "Васил Левски" е на такова ниво, което позволява да работите със сърце за нашите деца и те да имат отношение към спорта и, разбира се, да подготвяте големите спортисти на България.

Искрено Ви благодаря за това, което правите за развитието на спорта и образованието в нашия град. Това се вижда в хилядите запалени за спорта деца и ученици". Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в приветствие по повод 75 години от създаването на НСА.

"Изключително съм благодарна за дългогодишното сътрудничество със Столична община и конкретно с район "Студентски" за провеждането на редица успешни съвместни инициативи за спортни дейности и насърчаване към здравословния начин на живот в нашия град.

Съвместното ни сътрудничество е свързано с работа както в детската градина, така и в общинските училища. Това е изключително ценно, защото от ранна детска възраст се откриват както големите таланти, така и се формира трайно желанието за занимания със спорт. Заедно обучаваме в допълнителни квалификации учители от столични училища и досега са обучени над 100 учители. Развиваме съвместни програми по различни видове спорт – в тях са участвали над 200 училища и над 11 000 ученици. Съвместно организираме градски първенства, спортни форуми по различни видове спорт, като ежегодно се реализират над 20 първенства в шест вида спорт. Вече 13 години НСА е наш партньор в провеждането на детски лагер по изкуствата и спорта "Една незабравима лятна ваканция".

Столична община има последователна политика за възстановяване и изграждане на спортна инфраструктура в детски градини, училища, градските паркове", каза също кметът. Тя посочи, че наскоро в новия басейн на 88-мо училище в "Овча купел" се е провело състезание по плуване с участието на много ученици.

 

 

30.11.2017