Пуска се движението в участък от директното трасе на Южната дъга на "Околовръстния път"

Утре – 1 ноември, за улеснение на трафика през зимата, се пуска движението в 2,5-километров участък от директното трасе на Южната дъга на "Софийския околовръстен път" (СОП) от връзката с АМ „Тракия“ до пътен възел „Герман“. Отсечката е част от реконструкцията на 6 км от "Околовръстния път" между кв. „Младост“ и АМ „Тракия“. Целта е да се улесни пътуването през предстоящите зимни месеци и да се повиши безопасността.

Движението се пуска с временна организация, временна пътна маркировка и през следващата година работата на обекта ще продължи с полагане на последния износващ асфалтов пласт и изпълнението на всички довършителни работи.

В 2,5-километровия участък трафикът ще е в 3 ленти за движение във всяка посока, а при пътен възел „Лозен“ ще се използват и локалните платна.

С разширението на над 6 км от "Софийския околовръстен път" в отсечката от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“, което стартира през октомври м. г., съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет.

31.10.2020