Пуска се движението по 1,7 км от директното трасе на новоизграждащия се участък от "Околовръстния път"

Утре, 6 декември, в 8 ч. ще бъде пуснато движението по директното трасе на новоизграждащия се участък от Южната дъга на "Софийския околовръстен път". За улеснение на трафика през зимата се пуска движението по 1,7 км в участъка между пътните възли „Младост“ и „Горубляне“. Отсечката е част от реконструкцията на 6 км от "Околовръстния път" между ж.к. „Младост“ и АМ „Тракия“. Целта е да се улесни пътуването през зимните месеци и да се повиши безопасността. Движението се пуска с временна организация, временна пътна маркировка и през следващата година работата на обекта ще продължи с полагане на последния износващ асфалтов пласт и изпълнението на всички довършителни работи.

В началото на ноември, отново за улеснение на пътуването, с временна организация на движението беше пуснат 2,5-километровият участък от Южната дъга – от връзката с магистрала „Тракия“ до пътен възел „Герман“. Трафикът в отсечката е в 3 ленти за движение във всяка посока, а при пътен възел „Лозен“ се използват и локалните платна.

С разширението на над 6 км от "Софийския околовръстен път", което стартира през октомври 2019 г., съществуващият двулентов път се реконструира в шестлентов със средна разделителна ивица между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията за целия инфраструктурен обект е за 142,7 млн. лв. и е от републиканския бюджет. Изпълнител е ГБС "Инфраструктурно строителство“. Срокът за завършване на проекта по договор е до края на 2021 г.

Работата в участъка продължава и шофьорите трябва да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация и ограничението на скоростта, тъй като преминават през участък с извършващи се строителни работи.

 

 

05.12.2020