Продължава временната организация на движение за ремонт на ул. “Каменоделска“

До 20.07.2019 г. се забранява влизането на пътни превозви средства, както следва:

- по източното пътно платно и релсовия път на ул. „Каменоделска” между ул. „Първа българска армия” и ул. „Малашевска”, като движението се извършва двупосочно в западното пътно платно на улицата в същия участък;

- по източното пътно платно и релсовия път на ул. „Каменоделска” между ул. „Малашевска” и ул. „Грънчарска”, като движението се извършва еднопосочно в западното пътно платно на улицата в същия участък в посока ул. „Козлодуй“;

- по обособеното трамвайно трасе на ул. „Първа българска армия” между ул. „Каменоделска” и трамвайно ухо „Орландовци”.

До 20.07.2019 г. продължава промяната на маршрутите на трамвайни линии №№ 3, 4 и 18, както следва:

- трамвайна линия № 3 – в посока кв. „Орландовци“ от бул. „Христо Ботев“ надясно по ул. „Струга“, по бул. „Княгиня Мария Луиза“ до пл. „Централна гара“, по бул. „Христо Ботев“ и по маршрута си до гара „Захарна фабрика“;

- трамвайна линия № 4 – в посока кв. „Орландовци“, при ул. „Козлодуй“ направо по бул. „Княгиня Мария Луиза“, под надлез „Надежда“, кв. „Триъгълника“ до метростанция „Хан Кубрат“ – двупосочно;

- трамвайна линия № 18 – в посока кв. „Орландовци“, при ул. „Козлодуй“ по бул. „Княгиня Мария Луиза“ през пл. „Централна гара“ до надлез „Надежда“ и обратно по маршрута до пл. „Журналист“.

Променят се маршрутите на автобусни линии №№ 20 и 21/22 само в посока съответно към с. Локорско и с. Подгумер/с. Войнеговци, както следва: от пл. „Сточна гара“ по ул. „Владайска река“, по ул. „Зидарска“, по ул. „Градинарска“, по ул. „Резбарска“, по ул. „Първа българска армия“ и по маршрутите. В обратна посока маршрутите не се променят.

За автобусни линии №№ 20 и 21/22 са закрити следните спирки:

- с код 1312 „Пл. Сточна гара“ на ул. „Константин Стоилов“ в посока автостанция „Орландовци“;

- с код 2309 „Хладилен завод“ на ул. „Каменоделска“ в посока автостанция „Орландовци“;

- с код 2333 „Централен гробищен парк“ на ул. „Каменоделска“ в посока автостанция „Орландовци“;

Автобусни линии №№ 20 и 21/22 ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута.

Променени са и маршрутите на автобусни линии №№ 79 и 309 само в посока към СТИНД 2 и бул. „Илиянци“, както следва: след моста „Изида“ наляво по ул. „Индустриална“, надясно по ул. „Заводска“, наляво по бул. „История славянобългарска“ и по маршрутите. В обратна посока маршрутите не се променят.

За автобусни линии №№ 79 и 309:

- са разкрити временни автобусни спирки с код 6473 „Хладилен завод“ на ул. „Индустриална“ след кръстовището с ул. „Каменоделска“ в посока ул. „Заводска“ и с код 6474 „Централен гробищен парк“ на ул. „История славянобългарска“, след кръстовището с ул. „Заводска“ в посока надлез „Надежда“;

- закрити са спирки с код 2309 „Хладилен завод“ на ул. „Каменоделска“ в посока надлез „Надежда“ и с код 1945 „Централен гробищен парк“ на бул. „История славянобългарска“ в посока надлез „Надежда“.

Остава променен маршрутът на временната автобусна линия № А-ТМ4 само в посока към автостанция „Орландовци“, както следва: от ул. „Козлодуй“ надясно по ул. „Константин Стоилов“, пл. „Сточна гара“ (и по маршрута на автобусни линии №№ 85, 86 и 285), наляво по ул. „Владайска река“, надясно по ул. „Зидарска“, наляво по ул. „Градинарска“, по ул. „Резбарска“, наляво по ул. „Първа българска армия“, по ул. „Малашевска“, по ул. „Каменоделска“, по ул. „Кестен“ до автостанция „Орландовци“. В обратна посока маршрутът не се променя.

За автобусна линия № А-ТМ4:

- разкрива се временна автобусна спирка с код 6505 „Централен гробищен парк“ на ул. „Малашевска“ преди ул. „Каменоделска“ в посока автостанция „Орландовци“;

- закриват се спирки с код 2310 „Хладилен завод“ на ул. „Каменоделска“ в посока автостанция „Орландовци“ и с код 2333 „Централен гробищен парк“ на ул. „Каменоделска“ в посока автостанция „Орландовци“.

Автобусна линия № А-ТМ4 ще спира на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък на маршрута и на трамвайните спирки по ул. „Козлодуй“.

Възстановена е изместената спирка с код 2332 „Централен гробищен парк“ на постоянното си местоположение (на ул. „Каменоделска“ преди кръстовището с ул. „Малашевска“ в посока ул. „Индустриална“), за автобусни линии №№ 20 и 21/22 и временната автобусна линия № А-ТМ4.

Остава закритата спирка с код 6281 „Католически гробища” (на 20 м след входа на „Централен гробищен парк“ на ул. „Каменоделска“ в посока пл. „Централна гара“), за автобусни линии №№ 20 и 21/22 и временната автобусна линия № А-ТМ4.

12.07.2019