Посланието „Спасяваме живота заедно“ отправиха медици от COVID отделенията в общинските болници в столицата при запалването на светлините на коледната елха на София

„Спасяваме живота заедно“ – това послание отправиха медици от COVID отделенията в общинските болници в София и служители на аварийната дирекция, които заедно с кмета Йорданка Фандъкова запалиха светлините на коледната елха на столицата.

„Без фойерверки, без тържествена програма, но с много вяра запалваме светлините на коледното дърво на София тази година. Вяра в силата на доброто. Убедени, че заедно можем да спасим живота. Направихме го с лекари, които работят в Ковид отделенията в София. Убедени, че заедно можем да спасим живота.“ Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно с медици от ковид отделенията на общинските многопрофилни отделения и екипи на аварийната дирекция на общината запалиха светлините на коледната елха на София.

Фандъкова благодари на медиците. Това са д-р Еленкова, д-р Звездов, д-р Йосифов, д-р Тончева, д-р Христова,  д-р Георгиева, д-р Стаева и д-р Илиева, както и на всички лекари, които вече от месеци работят и спасяват животи.

Кметът посочи, че и от нас зависи да им помогнем като спазваме мерките и заедно държим светлините запалени.

Коледното дърво на София е жива ела в парка на НДК и е украсено с над 800 м лед светещи лампички.

В града започна поставянето на традиционната украса от светлини по различни площади, паркове, булеварди, както и на Орлов мост.

В парка на НДК са поставени и 26 елхи на таланта по инициатива на Деси Тенекеджиева. Светещи елементи вече красят площад „Александър Невски“, бул. “Гурко“, градината пред Народния театър „Иван Вазов“.

 

Фотограф Аделина Ангелова

 

 

02.12.2020