Положен бе темелният камък на храма „Свети Пимен Зографски“

"Живеем в трудни времена и имаме нужда от опора, а каква по-голяма опора от Бог и вярата." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на церемонията по полагане на темелния камък на православния храм „Свети Пимен Зографски“ в район „Изгрев“.

Кметът подчерта, че си е поставила за цел всеки столичен район да има своя църква, и допълни, че в район „Изгрев“ живеят около 40 000 души и те имат нужда от свой храм. „Имаме разработена програма за възстановяване и изграждане на храмове и както тази година, така и следващата, ще отделим средства за финансиране строителството на „Свети Пимен Зографски“, посочи още Фандъкова. „Благодаря на всички дарители, защото това е общонародно дело“, каза още тя. "През последните години  изградихме 5 нови храма в София, в момента се довършва строителството на църква в „Дружба“ и се проектира още една църква в „Люлин“.

Йорданка Фандъкова благодари за усилията на кмета на района в предишния мандат Цветомир Жеков за осигуряването на терени започването на строителните дейности и усилията и желанието на районния кмет Делян Георгиев за продължаване на проекта.
 

Снимка: БТА

27.11.2020