Над 24 хил. ваксини са поставени в „зелените коридори“ на общината и в Диагностично-консултативните центрове

Над 24 хил. ваксини са поставени в „зелените коридори“ на общината и в Диагностично-консултативните центрове

 

Благодарение кампанията на Столична община за разкриване на изнесени пунктове за ваксинация срещу COVID-19, която започна по идея на кмета на София Йорданка Фандъкова, в София са ваксинирани десетки хиляди хора. Общо 24 361 ваксини са поставени в „зелените коридори“ на общината и в общинските Диагностично-консултативни центрове (ДКЦ).

Ваксинацията се реализира заедно със Столичната РЗИ, с екипи на общинските здравни заведения и дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

За двата дни, събота и неделя, 31 юли и 1 август, общо се ваксинираха 1241 души в молове и общински културни институти. Пунктовете в The Mall, "България Мол", Мол "Парадайс", "Сердика център" и "Ринг Мол" работят от 13:00 до 18:00 ч. Над 220 души си поставиха ваксини през уикенда в Културния дом в кв. "Дружба" и в Народно читалище "Асен Златаров" в кв. "Христо Ботев". Общо 11 949 ваксини срещу COVID-19 са поставени в мобилните имунизационни пунктове в София от началото на лятото.

През седмицата желаещите да се имунизират имат възможност да си запазят час в общинските ДКЦ-та. Общо поставените дози ваксини от 17 май до 30 юли са в тях са 12 412. Повече информация може да се намери на http://www.sofia.bg/en/covid-19

Столична община изпълнява и инициатива за ваксиниране на място на служители на заявилите предварително фирми и предприятия. Екипи от общинските ДКЦ-та посещават на място фирмите и ваксинират хората срещу COVID-19. На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

 

 

02.08.2021