Нова улица е изпълнена пред ДГ № 175 в кв. „Кръстова вада“

Завърши ремонтът на ул. „Сашо Николов – Сладура“ пред новата 175-та детска градина в кв. „Кръстова вада“. Пътното платно в участъка между ул. „Борис Руменов“ и ул. „Асен Йорданов“ е разширено на 6 метра и са обособени нови асфалтови тротоари. Изградена е нова отводнителна система, монтирани са улични оттоци и е поставено ново енергоспестяващо улично осветление, с нови светодиодни тела и нови конзоли. Частично са подменени съществуващите стълбове.

„С ремонта и разширението на ул. „Сашо Николов – Сладура“ осигурихме модерна инфраструктурна връзка с новата детска градина, която пуснахме в експлоатация преди половин година. Изпълнението на този участък от улицата беше приоритет за нас, именно заради детската градина. Знаете, че когато имаме строителство на нови детски градини, инфраструктурата около тях също е приоритет за Столична община. Друг подобен пример е реконструкцията, която извършваме и в момента, на участък от ул. „Флора“ в кв. „Манастирски ливади – Изток“ и която също осигурява връзка с детската градина, която строим там.“ Това подчерта зам.-кметът по строителство в Столична община инж. Ангел Джоргов

Припомняме, че през есента на миналата година, Столична община въведе в експлоатация чисто новата сграда за детска градина за 6 групи. Тя е филиал на построената през 2014 г. ДГ № 175 за 6 групи в кв. „Витоша“.

 

 

27.06.2022