Над 400 малчугани на Зимния семеен фест на Витоша, снежно шоу и безплатни ски уроци за родителите

Над 400 малчугани се включиха в четвъртото издание на Зимния семеен празник, събрал днес хиляди любители на планината и спорта в местността Офелиите на Витоша. Снежният фестивал се организира от „София – европейска столица на спорта“ и „Мачирски спорт“ и е посветен на желанието на хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, като се наслаждават на емоциите, които предоставя природата, допълнени с удоволствието от игрите на снега. Целта е да се мотивират децата да се запознаят и да заобичат белите спортове и забавления. Прекрасното време в слънчевата и тиха неделна утрин също спомогна за празника.

Фестивалът започна с демонстративни изпълнения от майсторите на слоупа.

Водените от Йордан Мачирски бордисти показаха умения по изградената в долната част на по-дългата писта фън зона. След това над 100 деца и младежи участваха в паралелния слалом, като за всеки победител в ски дуелите имаше награда.

Най-много емоции и възгласи събра състезанието по спускане с шейни на семеен принцип с участието на дете и родител (роднина). В много от надпреварите организаторите се затрудняваха да преценят кой пръв пресича финалната линия по импровизираното трасе, а снежните „болиди“ бяха подкрепяни от многобройна публика. След продължителни квалификации и директни елиминации, шампион с минимална преднина стана 6-годишният Кристиян Димитров, изпреварил във финала Явора Христова и разделилите третото място Никола Гяуров и Георги Желев, който се оказа и най-малкият участник със своите година и 8 месеца.

 

 

10.02.2020