Над 300 доброволци се включиха в акцията по озеленяване на Зоопарка

Повече от 300 доброволци се включиха в акцията по озеленяване на Зоопарка на 1 май 2017 г., чрез засаждане на дървета, храсти и почистване на ненужната растителност. В рамките на инициативата беше обособен защитен дървесен пояс по оградата до Западния вход, беше насадена допълнителна растелност в новата клетка на сибирския тигър и беше засадена красива декоративна растителност покрай новите алеи в парка.

„За мен е изключително удоволствие да посрещна толкова много млади хора, които са отделили от времето си в почивния ден и са дошли, за да ни помогнат да направим зоопарка още по-зелен. Ние вече сме стартирали различни инициативи, така че той да е още по-красив и уютен, както за животните, така и за посетителите. Почистихме голямото езеро, а сега сме близо до финала на прокета за изграждане на нови клетки за хищните котки, чието откриване предстои съвсем скоро. Планираме да кандидатстваме и по проект за закупуване на компостираща инсталация, чрез която да оптимизираме биоотпадъците, така че да ги превръщаме в компост и евентуално – в ток. Всички планове обаче, ще се случват още по-бързо и с по-видим резултат, когато ги правим заедно. Затова – още веднъж, голямо благодаря на всички добворолци и на дарителите ни от Фондация 77, които осигуриха дърветата и храстите за засаждането днес“. Това каза директора на Столичния зоопарк Добромир Бориславов при откриването на акцията.

В рамките на инициативата бяха засадени общо над 400 различни вида дървета и храсти – червен дъб, дървовидни ружи и японски дюли.
 

 

 

 

21.06.2017