На 23 декември се възстановява движението на автомобили по бул. „Първа българска армия“

На 23 декември ще бъде възстановено движението за автомобили по бул. "Първа българска армия“. Това стана ясно при проверката на обекта днес, направена от кмета на София Йорданка Фандъкова и зам.-кмета Ангел Джоргов. Строителните бригади ще продължат работата си по тротоарните настилки, а в участъка, в който продължава работата по тротоарите ще бъде обособена пешеходна зона за движение. Четвъртият износващ пласт асфалт на бул. „Първа българска армия“ ще бъде положен през пролетта на следващата година при подходящи метеорологични условия. Предстои да бъдат засадени улични дървета и храсти в зоната на тротоарите, които ще образуват зелен пояс около булеварда.     

Днес строителните бригади полагаха третия пласт асфалт по пътните платна в отсечката между  ул. „Нешо Бончев“ и ул. „София“ и изграждаха основата на тротоарите.

По време на строителните дейности на  бул. „Първа българска армия“ от ул. „Мара Бунева“ до река Суходолска бяха подменени инженерните мрежи, водопровода и канализацията, и бе изградено улично осветление и нова захранваща кабелна мрежа. Проектът включваше изграждане на цялостно отводняване на пътните платна и тротоарите с цел осигуряване на нормални условия за отводняване на пътното платно и прилежащите терени.

17.12.2021