Мобилни екипи ще ваксинират училищния персонал в София от септември

"По идея на кмета на София Йорданка Фандъкова от 1 септември мобилни екипи ще ваксинират срещу COVID-19 при заявен интерес училищния персонал с цел да бъде подпомогнат имунизационният процес в София." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Продължава ваксинирането на място в заявилите желание фирми и предприятия по инициатива на Столична община. На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Този уикенд общо 1318 ваксини срещу COVID-19 са поставени в „зелените коридори“, които организира Столичната община заедно със Столичната РЗИ. Ваксинацията се реализира от екипи на общинските здравни заведения и дирекция „Аварийна помощ и превенция“. Желаещите имаха възможност да избират между всички одобрени ваксини в ЕС, а пунктове бяха разкрити в пет мола – в The Mall на бул. "Цариградско шосе", "България Мол" на бул. "България", Мол "Парадайс", "Сердика център" и "Ринг Мол" от 13:00 до 18:00 ч. От 09:00 до 16:00 ч. имунизация срещу коронавирус се поставяше и в Културния дом в кв. "Дружба".

В работни дни ваксинации се извършват и в общинските ДКЦ-та, където досега са поставени около 13 000 ваксини, а повече информация може да се намери на http://www.sofia.bg/en/covid-19
09.08.2021