Кметът на София Йорданка Фандъкова проведе среща с представители на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България

Кметът на София Йорданка Фандъкова проведе среща с борда на директорите на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България.

На срещата присъстваха също арх. Здравко Здравков – главен архитект на София, и Владимир Данаилов – изпълнителен директор на Общинската агенция за инвестиции и приватизация. "Бизнесът се интересува от обновяването на градската инфраструктура, както и нa гpaдcкия тpaнcпopт и внимaтeлнo cлeдим пpoeктитe зa града, които общината планира и реализира" – каза Taня Koceвa-Бoшoвa – пpeдceдaтeл нa Упpaвитeлния cъвeт нa ACБCБ.

Асоциацията обединява над 35 собственици на бизнес сгради в България и работи за създаване на добра среда за обитаване и бизнес в страната. На срещата бяха обсъдени основните пътни инфраструктурни обекти, които се изпълняват в София, както и строителството на метрото и на паркинги. В момента в града се изпълняват над десет основни пътни ремонта, отделно се работи в кварталите. Ремонтират се бул. ”Президент Линкълн”, ул. ”Каменоделска”, ул. ”Централна”, бул. ”Асен Йорданов” и ул. ”Искърско шосе”, ул. ”Житница”, приключи ремонтът на бул. ”България” в участъка от бул. ”Гешов” до бул. ”Витоша”.

До края на октомври ще завършат всички строителни дейности за първите 8 км от третия лъч на метрото от "Подуяне“, "Владимир Вазов“ през центъра до "Красно село“. След това ще започнат изпитанията на влаковете – целта е до края на годината да бъде пуснато движението по него. Заедно с третата линия се изграждат и 3 нови паркинга – всеки от тях е за между 200 и 240 автомобила.

Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България приветства въвеждането на правила за движение на тротинетки в града, както и обособяването на места за тяхното паркиране заедно с двуколесни превозни средства и предложи да предоставят места за тяхното паркиране и обслужване в сградите на своите членове. Бизнесът се интересува от наредбите за озеленяване и за градската среда, които общината подготвя и предвижда представяне. Ще бъде сформирана професионална работна група с участието на Асоциацията с цел обсъждане на планираните промени в двете наредби. Важно за средата е осигуряване на повече озеленяване и благоустрояване, заявиха от Асоциацията.

04.09.2019