Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на отриването на нова спортна площадка в 60. ОУ в кв. „Бенковски“

Със спортен празник бе открито новото игрище в 60. Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в кв. „Бенковски“.  Игрището е с размери 45 на 25 метра, положена е изкуствена трева и е изградено осветление. Инвестицията е на стойност 170 хиляди лева.

Отпуснати са още 70 хиляди лв. за саниране на една от сградите на училището. Игрището е изградено по инициатива на гражданите и на районния кмет, които работиха в тясно сътрудничество за реализирането на проекта.

"Младежи от района дойдоха при мен заедно с кмета с идеята, подкрепих я и днес вече децата могат да се радват на новото спортно съоръжение." Това каза кметът Фандъкова  по време на спортния празник в училището. 

"Инвестициите в образованието са изключително важни, защото осигуряват по-добра среда за обучение и спорт на децата ни" – подчерта столичният кмет Фандъкова. 

"В момента се строят още 7 нови училищни сгради, като четири от тях се намират в малки населени места . В село Негован в район „Нови Искър“, в с. Мрамор в район „Връбница“,  кв. "Симеоново" във "Витоша" и в кв. "Требич" в район „Надежда“ изграждаме нови кабинети и физкултурни салони" – посочи  Фандъкова. Предстои да започне работа по реконструкция и изграждане на още три училищни сгради в 30. училище в район „Връбница“, 100. училище в район „Сердика“ и 28. училище в „Красна поляна".

На събитието присъстваха зам.-кметът Ирина Савина и кметът на район „Сердика“  Тодор Кръстев

 

 

22.05.2019