Кметът на София Фандъкова провери строителните работи на 31. ДГ в „Люлин“

"Наред със строителството  на детски градини и  отварянето на нови места имахме дълги години задачата да  осигурим здравословни условия на децата, които вече посещават детски градини. Започнахме работа по програма за престрояване и цялостно преустройство на 20 пожароопасни сгради и 18, изградени с азбестови плоскости." Припомни кметът Фандъкова при проверката си  на строителните дейности в 31. ДГ в ж.к. „Люлин 2“. Кметът Фандъкова и зам.-кметът Цветан Божинов посетиха обекта, за да се запознаят с напредъка на строителните дейности.  

По време на реконструкцията се извършва конструктивно укрепване на сградата, подменят се всички фасадни панели и вътрешни стени. Въвеждат се мерки за енергийна ефективност като се полага топлоизолация по фасадните стени и покрива. Строително-ремонтните дейности включват и подмяна на ВиК, и електроинсталациите. Ще бъде изградена и нова вертикална планировка, която включва тротоарна настилка около сградата, асфалтови алеи и 10 нови детски площадки. Инвестицията е над 2 милиона лева. Фандъкова припомни, че „Люлин“ е бил районът с най-голям брой етернитови сгради – общо  шест.  В периода 2013 – 2018 година три от тях  са реновирани, а 31. ДГ е четвъртата детска градина в „Люлин“, която се преизгражда. Предстои да бъдат напълно престроени и последните две.

Децата, записани в 31 ДГ са пренасочени към останалите детски заведения в района.

 В момента се преизграждат още 4 сгради на детски градини  - в районите  „Красно село“;  „Подуяне“ и „Изгрев“.  Столичната община инвестира в изграждането на нова детска градина  в кв. „Курило“, район „Нови Искър“ , в местността „Кръстова Вада“ в район Лозенец, в Овча Купел“, в с. Владая  и Илинден.  

 

 

11.03.2020