Кметът Йорданка Фандъкова връчи голямата награда за "Доайен" на д-р Камен Канев

"В София работят лекари, професионалисти на европейско и световно ниво. Благодаря на всички столични лекари, отдадени на професията си. Те помагат на хората и спасяват човешки живот. Най-важното е животът и здравето на хората, а това няма как да изпълним без добри лекари и лечебни заведения. Столичната община работи в тясна координация на общински и държавни болници. През последните години успяхме да запазим и подобрим състоянието на общинското здравеопазване." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова на церемония по връчване на Вторите годишни награди "Лекар на годината – София 2019" , учредени от Столичната колегия на Българския лекарски съюз. На събитието присъстваха председателят на парламента Цвета Караянчева, българският еврокомисар Мария Габриел, министри и зам.-министри, много лекари.

Кметът Йорданка Фандъкова връчи голямата награда за "Доайен" на д-р Камен Канев, ръководител Клиника по спешна токсикология на ВМА. По-късно самата тя бе отличена в категория "Добра кауза" за съвместната инициатива на Столична община и Столичната лекарска колегия за профилактични прегледи по 6 специалности в самостоятелните детски ясли в София. В профилактичните прегледи са включени над 2 000 деца от яслени групи.

Директорът на общинската 5. МБАЛ д-р Борил Петров също получи приз в категория "Мениджмънт управление на финансовите ресурси". "Много е знаково на Празника на банкера директор на болница да получи награда за финансови резултати" – пошегува се д-р Петров и благодари за отличието на колегите си.

Специални отличия получиха трите екипа: на лекарите, пожарникарите и полицаите, участвали в потушаването на пожара в "Пирогов" преди дни.

Наградата "Лекар на годината" беше присъдена на проф. д-р Иван Костов, директор на "Майчин дом".

07.12.2019