Кметът Фандъкова провери реконструкцията на ул. “Николай Коперник“ в район „Слатина“

"Ул. “Николай Коперник“ е част от програмата ни за обновяване на основни улици в районите. В края на септември започнахме работа по първия етап от ул. “Николай Коперник“, където се извършва реконструкция – подменя се водопровод, канализация и топлопровод. Изграждат се нови пътна настилка и тротоари, обновява се осветление." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ул. “Николай Коперник“ в присъствието на заместник-кмета по направление строителство инж. Ангел Джоргов и кмета на „Слатина“ Георги Илиев.

"Работим заедно с кмета на района, който с инж.Джоргов следи на място изпълнението – посочи Фандъкова.– Изградена е новата мрежа за улично осветление в южния тротоар. Очаква се до края на ноември да приключи първият етап. За следващата година поех ангажимент пред кмета на района да отделим средства за продължение на следващия етап, а кой да бъде следващият етап ще е по преценка на кмета на Слатина" – каза също Фандъкова.

По думите на кмета на "Слатина" Георги Илиев "през следващата година ще довършим частта между „Гео Милев“ и „Шипченски проход“, където има много важни обществени обекти. Предвижда се да бъдат обособени и нови паркоместа."

 

 

03.11.2020