Кметът Фандъкова провери реконструкцията на ул. "Николай Коперник" в район "Слатина"

Ул.“Николай Коперник“ е част от програмата на Столична община за обновяване на основни улици в районите. След като миналата година реконструирахме първия етап от улицата, тази година продължава работа в участъка между бул. „Шипченски проход“ до бул. „Гео Милев“. Днес кметът на София Йорданка Фандъкова провери строителните дейности на обекта. Присъстваха и заместник-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов и кметът на „Слатина“ Георги Илиев.

Строителството към момента се извършва в график. Предвижда се до края на лятото обектът да е завършен.

Кметът настоя да се работи качествено и да се извършва оросяване, за да не се запрашава въздухът. Фандъкова поиска да продължи работа по проектиране на следващия етап от улицата.

Реконструират се инженерната инфраструктура, пътните платна, изграждат се нови тротоари и улично осветление.

В момента се изпълнява канализация към ул. “Гео Милев“.

„Топлофикация“ ЕАД извърши ремонт на съществуваща топлопреносна мрежа. В участъка от ул. „Постоянство“ до бул. „Шипченски проход“ с дължина 160 м са ревизирани и подменени тръби и отклонения към сградите.

„Софийска вода“ АД подменя стария водопровод с нов с обща дължина 192 м в участъка от бул. „Шипченски проход“ до ул. “Постоянство“, монтирани са нови пожарни хидранти и сградни водопроводни отклонения. Работата на „Софийска вода“ АД започна на 25.05.2021 г. и се очаква да завърши на 27.06.2021 г.

Ще се изгради ново улично осветление по източния тротоар, за което е поставена тръбната мрежа, изградени са кабелните шахти, предстои да се монтират стълбовете и осветителните тела.

Изпълняват се нови тротоари.

Паркингите са изкопани и насипани с трошенокаменна основа.

Въведена е временна организация на движението от 12.05.2021 г. и е променен маршрутът на автобусна линия № 72 за времето на реконструкцията.

 

Фотограф Любомир Бачев

 

 

25.06.2021