Кметът Фандъкова провери разширението на детска градина в район „Слатина“

Приключиха строителните дейности за разкриването на нова група към 65. детска градина в район „Слатина“.

"В Общностния център, който изградихме, обособихме места за вече 4 градински групи и запазихме помещения за работа с деца със здравословни проблеми. С останалите от преустройството средства кметът на Слатина ще реновира старата детска площадка." Това съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери разширението на детската градина. Новите места ще бъдат обявени през август.

Обособяването на нова група е по идея на кмета на район „Слатина“ Георги Илиев.Строителните дейности са вече приключили, предвижда се до края на август да бъде доставено и оборудването. Предстои да започне и ремонт на старата детска площадка.

"Район „Слатина“ има готовност да обяви обществена поръчка за разширение на две детски градини и препроектиране на една нова детска градина" – съобщи кметът на района. По думите му работи се и по обособяване на терен за изграждане на детска градина за осем групи в кв. „Христо Смирненски“.

"Продължава строителството на детски градини в София, като се работи по мащабната програма на Столична община за изграждане на детски градини и ясли. Програмата се изпълнява заедно с районните кметове. В момента се изграждат 24 детски градини. Предвижда се 11 от градините да бъдат завършени до края на тази година, а през август предстои да бъдат обявени нови места, – каза кметът Фандъкова. – Заедно с кметовете на райони, които са възложители на строителството, работим по строителната програма, с която да осигурим места за децата между 3 и 6 г. до края на 2023 г., – посочи също кметът Фандъкова. – Район „Красно село“ продължава да е единственият, в който няма напредък – след две години проектиране на една нова сграда кметът на района все още отказва да предаде проекта, за да възложим строителството" – обясни столичният кмет.

 

Фотограф: Денис Христов

 

 

26.07.2022