Кметът Фандъкова провери изграждането на новата детска градина в кв. “Манастирски ливади-изток"

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на новата детска градина в кв. “Манастирски ливади-изток“. Детската градина е за 8 групи и в момента е на етап груб строеж. Строителството на сградата започна в началото на юни и съгласно изготвения график дейностите се изпълняват в срок. До момента е изпълнена конструкцията над втори етаж на два корпуса и се подготвя армировка за вертикални елементи. Изпълнени са сутеренни стени и се подготвят фундаменти на останалите корпуси.

Кметът Фандъкова посочи, че едновременно с изграждането на детската градина трябва да се изпълни и улица „Флора“, за която район „Триадица“ трябва да извърши изкупуване на два имота.

Тази година общо отделените средства за изграждане, реконструкции и ремонти на детски градини са 26 млн. лв.

До момента са въведени в експлоатация 4 детски градини, които са в районите „Искър“, „Красно село“, „Люлин“ и „Нови Искър“, а до края на 2020 г. предстои въвеждане на детската градина в „Илинден“.

Към момента се изграждат 13 детски градини. Те са в районите „Витоша“, „Лозенец“, „Люлин“, „Студентски“, „Подуяне“, „Овча купел“, „Изгрев“, „Триадица“, „Красно село“. Очаква се до края на годината да започне строителство на още две детски градини в район "Възраждане" ДГ № 119 и в район „Овча купел“ – кв. "Горна баня“). 11 от детските градини, които се строят, се планира да бъдат завършени през 2021 г.

 

 

17.11.2020